Om Limawell

 

LisaJeg er Lisa Marie Wells, og jeg er indehaver af Limawell. Jeg er oprindelig fra USA, og har boet i Danmark siden 1993.

Ved et lykketræf faldt jeg over Zentangle® på nettet, en dag for nogle år siden. Jeg tænkte “hvor er det fedt” og “gid jeg kunne det”. Med det samme jeg tænkte også: “jeg tror godt, at jeg kunne finde ud af det”. Det er ikke ret tit at jeg bliver grebet af noget så hurtigt. Jeg var simpelthen nødt til lære mere om det, så jeg kastede mig ud i det.

Jeg tegnede rigtigt meget til at starte med, og så gik der et par år, hvor jeg ikke tegnede så meget. Men jeg kunne ikke slippe tanke om Zentangle. Jeg så mønstre over alt. Så jeg gav mig selv en udfordring: én tegning om dagen i en måned (det nåede jeg næsten med to dage over fristen).

Der kom endnu et lykketræf. Jeg fik mulighed for at melde mig til et CZT seminar (Certified Zentangle Teacher seminar), der foregik i USA i hænderne på Zentangle opfinderne. Jeg meldte mig til for at lære mere om metoden. Jeg havde ingen planer om at undervise. Men igen blev jeg grebet af, hvad jeg havde lært og oplevet, og med det samme vidste jeg at jeg skulle undervise i Zentangle-metoden. Jeg vil så gerne dele denne fede oplevelse med andre mennesker.

Med baggrund som datalog/programmør, er jeg et levende eksempel på at man ikke behøver være kunstner for at lave Zentangle-inspirerede tegninger.

Her er et lille udpluk af nogle af de ting som jeg elsker ved Zentangle:

  • Når jeg tegner, kommer jeg i en flow-tilstand, hvor timerne hurtigt forsvinder, og tankerne om huskelister, opgaver, ærinder, m.m. også fordufter
  • Det er en aktivitet som ikke foregår foran en skærm
  • Mange valg er taget for mig — jeg behøver ikke forholde mig til hvilken tusch, papir, eller farve jeg skal bruge. Jeg kan bare bruge de materialer som eksperterne anbefaler. (Hvis jeg er konfronteret med for mange valgmuligheder, går jeg lidt i baglås og kan ikke tage en beslutning.) Men der er stadig uendelige mange muligheder for mine tegninger, da der er så mange mønstre at vælge mellem, samt så mange måder at variere dem på og sætte dem sammen på
  • Det giver sådan et kick at se alle de flotte tegninger som jeg har lavet
En maaneds udfordring
Resultat af min udfordring: én tegning om dagen i en måned (februar).